Magyarország

2010.09.16. 15:25

Milliós károkat okoztak a légópince fosztogatói

<p>Légópince fosztogatáson értek a nyomozók egy 41 éves salgótarjáni férfit és 39 éves hajléktalan társát, akik a héten már harmadszor jutottak be a nógrádi megyeszékhely egyik életvédelmi létesítményébe, s ott milliós károkat okoztak.</p>

Kiss Andrea, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: a tolvajok a körbezárt területre a kerítés hátsó részét megbontva jutottak be, majd az épületbe a szellőző nyitott ablakán keresztül mentek be. Innen 150 méternyi rézvezetéket, és 20 kg alumínium színesfémet loptak. A raktárhelyiségében leszerelték a mennyezeten lévő légelvezető csöveket, valamint a létesítményben elhelyezett diesel aggregátort szétszerelték, és annak a fém alkatrészeit is ellopták. Ugyancsak leszerelték a falakról a különböző áramellátásra használatos áramelosztó dobozokat is, melyeket szintén elloptak.

A fosztogatók az épületben lévő paravánok alumínium kereteit is leszedték, de azt már nem volt érkezésük elvinni, mert szerda este elfogták őket, amikor el akarták hagyni az épületet. A két férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, beismerő vallomást tettek. A tolvajok a lopással egymillió, a rongálással kétmillió forint kárt okoztak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!