Magyarország

2010.09.22. 17:34

Mi számít természetbeni juttatásnak a családi pótlék helyett?

<p>A törvény pontosan meghatározza, hogy milyen természetbeni juttatást kaphatnak a családi pótlék helyett azok a családok, amelyeknél a gyerek túl sokat hiányzik az iskolából - mondta szerdai tájékoztatóján a kormányszóvivő.</p>

Az RTL Híradó kedden számolt be róla, hogy már most sok fiatalt érint ez, a megkérdezett önkormányzatok azonban nem tudták pontosan, hogy mit kell tenniük.

Az RTL Híradó kedden este számolt be arról, hogy bár alig tart két hete az iskola, már most van olyan gyerek, akinek összegyűlt 50 igazolatlan órája. Az új szabályok szerint, ha ennyit hiányzik, akkor a jegyzőnek kötelessége felfüggeszteni a családi pótlék vagy az iskoláztatási támogatás kifizetését, helyette természetbeni juttatást kellene adni. Erről azonban a megkérdezett önkormányzatok nem tudták, hogy pontosan mit is jelent.

Nagy Anna kormányszóvivő szerdán azt mondta, hogy az augusztus 31-én életbe lépett törvény pontosan meghatározza, tételesen felsorolja, hogy a természetbeni juttatáson mit kell érteni. Ez kizárólag az lehet, ami a gyerek szükségleteihez kapcsolódik, például élelmiszer, tápszer vagy éppen gyerekruha. Az illetékes minisztérium már minden önkormányzatnak kiküldött egy 40 oldalas tájékoztatót a törvény praktikus részleteiről.
Nagy Anna szerint beletelik néhány napba, esetleg egy-két hétbe, míg minden önkormányzat felkészül.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!