Magyarország

2010.09.07. 19:47

Mesterházy: A kormányfő nem a valóságról, hanem a fejében lévő utópiákról beszélt

<p>Orbán Viktor féligazságokat mondott, ám két féligazság is csak hazugság - reagált az MSZP elnöke a miniszterelnök keddi értékelő beszédére.</p>

Mesterházy Attila szerint a kormányfő nem a valóságról, hanem a fejében lévő utópiáról beszélt. Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor elszalasztotta a lehetőséget, hogy a kormány terveiről adjon tájékoztatást.

Az MSZP elnöke a kormányfői beszédből hiányolta a devizahitelesek problémájának megoldását célzó elképzeléseket, az 1millió új munkahely megteremtésének programját és a pedagógusok béremelésének menetrendjét. Mesterházy Attila szerint féligazságokat mondott a miniszterelnök, amikor az állami szféra 2 milliós bérplafonjáról, a kisebb kormányról és a rendőrségnek juttatott 10 milliárd forintos többlettámogatásról beszélt.

A miniszterelnök kedden a Professzorok Batthyányi Köre által szervezett budapesti rendezvényen értékelte kormánya első 100 napját. Orbán Viktor szerint az új kormány eddigi lépései megváltoztatták Magyarországot, a kabinet "a káosz és a szétesés helyén" megteremtette az alapot, amelyre felépíthető egy új ország.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!