Magyarország

2010.09.06. 20:07

Lövöldözés Kecskeméten - nem volt támadó

<p>Saját magukat sebesítették meg egy pisztollyal azok a tizenéves fiatalok, aki korábban azt vallották a rendőröknek, hogy egy ismeretlen rájuk támadt.</p>

A pisztolyt a könnyebben sérült fiú saját nagyapjától csente el, azt nézegették a színház lépcsőjén ülve, amikor a fegyver elsült a fiúk kezében és mindkettőjüket megsebesítette. Ezt a könnyebben sérült fiú vallotta be a rendőröknek azután, hogy szembesítették a környék biztonsági kameráinak képével és azokon egyáltalán nincs nyoma támadásnak. A videókon csak az látszik, hogy a két fiú a lépcsőn ücsörög és elmélyülten matatnak valamin, amikor mindketten a lábukhoz kapnak és összegörnyednek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrök a lövöldözés miatt azonnal átnézték a környék térfigyelő kameráinak képeit, ezek nem támasztották alá a fiatalok által elmondottakat a támadásról. A könnyebben sérült fiút a kórházban kihallgatták a nyomozók, ő bevallotta, hogy nagyapjától vette el a pisztolyt és azt nézegették barátjával a színház lépcsőjén, amikor a fegyver elsült. A támadásról szóló történetet azért találták ki mert megijedtek. A pisztolyt a lépcső közelében, 2-3 méterre egy bokor tövében elrejtették, a fegyvert a rendőrök végül megtalálták.

A fiú társát továbbra is műtik, így egyelőre csak annyit tudni, hogy súlyos az állapota. A fegyver típusát, és hogy azt engedéllyel tartotta-e tulajdonosa, egyelőre nem tudni.
- Független Hírügynökség  -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!