Magyarország

2010.09.17. 06:44

Késhet az ápolói licenc - Magyar Nemzet

<p>Több ezer ápolónak kellene letennie a következő három hónapban az úgynevezett licencvizsgát, de a vizsgára jelentkezéshez működési engedélyre volna szükség, amit viszont adminisztrációs hiba miatt nem tud kiadni az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal - írja a Magyar Nemzet.</p>

 A licencvizsga nélkül az ápolók nem láthatnak el bizonyos feladatokat, mint az intravénás injekciók beadása, infúzió, vagy katéter bekötése. Jelenleg nincs központi oktatási anyag, több vizsgának az elvégzés után elnyerhető pontszámai nincsenek meghatározva - mondta a lapnak Bugarszki Miklós, a Magyar Ápolási Egyesület vezetője, illetve Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke. Azok az ápolók, akiknél szakmai múltjuk alapján a munkáltató úgy dönt, hogy vizsga nélkül is végezhetik a feladatokat, amelyeket adott esetben az elmúlt húsz évben is csináltak, azoknak nem kell letenniük a vizsgát - írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!