Magyarország

2010.09.06. 15:50

Kónyi hangfelvétel - a törvénytelenségekre akarták felhívni a figyelmet

<p>A törvénytelenségekre akarták felhívni a figyelmet, de sajnálják, hogy a " kérdést az elhangzottak felől közelítették meg" - áll azoknak a kónyi független képviselőknek a közleményében, akiknek beszélgetéséről hangfelvétel jelent meg a stop.hu internetes portálon vasárnap este.</p>

A hangfelvétel szerint az önkormányzati választásokon induló kónyi jelöltek ÁSZ vizsgálat indítását kezdeményeznék többek között a térség fideszes országgyűlési képviselőjénél.

Számvevőszéki vizsgálattal igyekezne ellehetetleníteni politikai ellenfelét az "Új szél - új vitorla" elnevezésű fideszes összefogás a Győr-Moson-Sopron megyei Kóny településen - olvasható a Népszava hétfői számában. A lap és a stop.hu internetes portál birtokába került hangfelvételen elhangzik, hogy a Fidesz magasabb körei járnának közben annak érdekében, hogy a jelenlegi faluvezetést negatív színben lehessen feltüntetni. Az nem lényeges, hogy a vádaknak alapja is legyen, egyedül az a fontos, hogy sikerüljön botrányt kelteni körülöttük. A Népszava úgy tudja, hogy több hazai településen is ehhez hasonló módszerekkel igyekeznek különböző jellegű vizsgálatokat megrendelni, elsősorban a szocialista vezetésű falvak és városok kerültek a "tervezett lejárató kampány" kereszttűzébe

A hangfelvétel szereplői hétfőn közleményben ismerték el, hogy arról beszélgettek, hogy a kónyi önkormányzat működésében észlelt valószínűsíthető törvénytelenségekre fel kell hívni a figyelmet, de sajnálják, hogy "ezt a kérdést az elhangzottak felől közelítették meg". Németh Marica és Ágoston Tamás független képviselőjelöltek hangsúlyozzák: sem Gyopáros Alpárt sem Áder Jánost a vizsgálat kezdeményezésével és lefolytatásával nem keresték meg, és sajnálatosnak tartják, hogy nevüket ebben az összefüggésben megemlítették.

Aller Imre, aki 20 éve Kóny - magát szocialista érzelműnek valló, de független - polgármeste hétfőn sajtótájékoztatón reagált. Azt mondta: felháborítónak tartja a történteket és lemondásra szólítja fel az érintetteket. Molnár Csaba a térség szocialista országgyűlési képviselője elmondta: "alaposan tervezett, gátlástalanul szervezett, alvilági módon konspirált politikai lejáratásról van szó, mely példátlan az elmúlt 20 évben." Azt mondta: a hangfelvétel alapján úgy tűnik, hogy ez az ügy nem csak Kónyról szól.

Gyopáros Alpár közleményében a kónyiak belügyének nevezte a történeteket, de megdöbbenéssel és sajnálattal értesült arról, hogy nevét egy olyan általuk tervezett ÁSZ- vizsgálat ügyében említették, melyben semmilyen módon nem járt el.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!