Magyarország

2010.09.02. 12:10

Jogerősen 8 hónapot kapott a melegfelvonulást megzavaró tüntető

<p>Jogerősen 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott csütörtökön a Fővárosi Bíróságon egy, a melegfelvonulást megzavaró tüntető. A fiatalembert hivatalos személy elleni erőszakért ítélték el, mert egy üveget dobott a rendőrsorfal felé.</p>

A vád szerint ittas állapotban levő fiatalember 2008. július 5-én délután egy félliteres üveget dobott a Hősök terén a Meleg Méltóság Menete elnevezésű rendezvény biztosításában részt vevő rendőrök sorfala felé. A veszélyeztetett rendőr kitért a dobás elől, így senki sem sérült meg. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2010. január 28-án kihirdetett ítéletével a vádlottat első fokon hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 8 hónap börtönre ítélte, és a szabadságvesztés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az első fokú ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért, az ügyész viszont téves minősítés és súlyosbítás miatt fellebbezett.

Az ügyészség szerint a vádlott a hivatalos személy elleni erőszak mellett a súlyos testi sértés kísérletét is elkövette, a védelem szerint azonban a használt eszköz, egy csaknem üres, félliteres üveg alkalmatlan lenne súlyos testi sértés okozására, különösen testpáncélba öltözött rendőrök esetén.

A Fővárosi Bíróság csütörtökön hozott jogerős végzésével helyben hagyta az első fokú ítéletet, mert sem enyhítésre, sem súlyosbításra nem látott okot.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!