Magyarország

2010.09.13. 13:55

Új vezérigazgatója van a Paksi Atomerőmű Zrt-nek

<p>Hamvas István fizikus lett a Paksi Atomerőmű Zrt. új vezérigazgatója - tudatta a Független Hírügynökséggel a cég kommunikációs igazgatója.</p>

Az új vezérigazgatót a társaság hétfői rendkívüli közgyűlése választotta meg, rajta kívül új igazgatóságot és felügyelőbizottságot is kijelöltek. A közlemény szerint az erőmű fő tulajdonosai, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. vezetése az új vezérigazgatótól és az új Igazgatóságtól elsősorban a biztonságos üzemeltetést és az átlátható gazdálkodást várja el.

A közlemény szerint a főtulajdonos Magyar Villamos Művek Zrt. kezdeményezésére hívták össze a paksi atomerőmű hétfői rendkívüli közgyűlését, amelynek napirendjén személyi kérdések szerepeltek. A társaság új vezérigazgatója Hamvas István, eddigi műszaki vezérigazgató-helyettes lett, aki több mint 3 évtizede dolgozik az atomerőműben. Az 58 éves, fizikus az idén megkapta a Köztársasági Arany Érdemkeresztet, és Wahrmann Mór éremmel is kitüntették, mely az MTA Vezetői Kollégiuma által adományozott díj.

A közgyűlés az igazgatóság tagjai közé választotta Baji Csaba Sándort, Hamvas István Lászlót, Vámos Gábort, Nagy Sándort, Kollár Károly Attilát és Murányi Ernőt. A felügyelőbizottságába választották Bánfi Lászlót, Kevés Tibort, Hajdú Jánost és Kovács Pált.

Az eddigi vezérigazgató, Süli János a paksi atomerőmű honlapja szerint vezérigazgató-helyettesként tevékenykedik tovább a társaságnál. Süli Jánost egyébként tavaly márciusban nevezték ki a cég élére, előtte Kovács József volt a vezérigazgató (2005-2009).

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!