Magyarország

2010.09.30. 18:19

Fővárosi parkolási ügy - hatvanra duzzadt a gyanúsítottak száma

<p>Újabb kilenc parkolóőrt állítottak elő a rendőrök vesztegetés miatt szerdán, Budapesten. A BRFK csütörtöki közleménye szerint 2007 és 2009 szeptembere között több parkolóőr is rendszeresen kért, illetve fogadott el pénzt üzletek dolgozóitól, illetve tulajdonosaitól azért, hogy a leparkolt járműveket ne pótdíjazzák.</p>

A vesztegetésben résztvevők között pontos és folyamatos tájékoztatás zajlott, telefonszámokat cseréltek és minden fontos információt megosztottak egymással. A parkolóőrök két vezetőjük tudtával és támogatásával tevékenykedtek, ennek fejében a napi bevételből e két vezető részére is juttattak bizonyos összeget. A pénzért cserébe az érintett vezetők a parkolóőrök beosztását számukra kedvezően alakították, folyamatosan a kiemelt parkolási zónákba osztották be őket, valamint előre tájékoztatták őket a várható ellenőrzésekről.

Mint ismert, 2009-ben a gazdaságvédelmi nyomozók öt embert gyanúsítottak meg a történtek miatt, majd szerdán egy összehangolt akcióban újabb kilenc parkolóőrt állítottak elő. Mindannyiukat vesztegetéssel gyanúsítják, többségük nem tett vallomást. Őrizetbe nem kerültek, szabadlábon védekezhetnek.

A büntetőeljárásban eddig 14 parkolóőrt, és 46 üzlettulajdonost, illetve boltost gyanúsítottak meg vesztegetés miatt, előzetesben csak négy parkolóőr van.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!