Magyarország

2010.09.01. 14:30

Együttműködési megállapodást kötött a polgármesterekkel a Fidesz Fejérben

<p>Együttműködési megállapodást kötött a Fidesz Fejér megyei szervezete a Polgármesterek Fejér Megyei Egyesületével, szerdán, Székesfehérváron.</p>

Az egyesület támogatja a Fidesz jelöltjeit az önkormányzati választásokon, cserében a párt- amennyiben többséget szerez- szakértőként bevonja a polgármestereket a döntésekbe és azok előkészítésébe.

A polgármesterek szakértelmére számítanak a Fejér Megyei Közgyűlés bizottságaiban, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, a megyei területfejlesztési tanács munkájában és a kistérségi fórumokon- mondta az aláírás alkalmából megtartott sajtótájékoztatón, Dorkota Lajos, a Fidesz Fejér megyei elnöke.

A különböző testületekben az együttműködés részleteit november 30-ig dolgozzák ki.

Kossa Lajos a polgármesterek egyesületének elnöke, Aba polgármestere hangsúlyozta: nem kérnek cserébe helyeket a Fejér megyei közgyűlés listáján. Az együttműködéstől azt várják, hogy a céljaikat támogassa a Fidesz. Az önkormányzatiság szellemiségét akarják megváltoztatni. Azt szeretnék, ha társadalmi szerződéseket kötnének a helyi képviselő-testületek a lakosokkal, civil szervezetekkel, és ha minden településen magisztrátus jönne létre.

Az Abán már létező, helyi parlamentként működő magisztrátus képviselőkből, lakosokból, civil szervezetek tagjaiból áll.

A magisztrátus létrejöttének külön aktualitást ad a képviselők számának csökkentése, mert létrehozásával minél több embert tudnának bevonni a helyi közösségi élet munkájába- mondta Kossa Lajos.

A polgármesterek és a Fidesz együttműködésének a későbbiekben rendszeres fórumot, szervezeti keretet is hoznak majd létre- egészítette ki az elhangzottakat Varga Gábor, Cece polgármestere.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!