Magyarország

2010.09.10. 19:40

Egyelőre nem kap kártérítést a lúggal megitatott kismama - RTL Híradó

<p>Egyelőre nem kap kártérítést a lúggal megitatott kismama - hangzott el az RTL pénteki híradójában. A Honvédkórház ugyanis elutasította annak az asszonynak a kárigényét, akivel februárban savlekötő helyett maró folyadékot itattak szülés közben.</p>

A nő állapota azóta egyre rosszabb, nyelőcsöve folyamatosan szűkül, gyomorszondán keresztül táplálkozik. Úgy döntött, bepereli a kórházat.

Az asszony nyelőcsöve teljesen tönkrement, egyre szűkül, már csak 2 milliméteres, félő, hogy teljesen elzáródik, nem tudja felemelni féléves gyermekét, mert nemrég műtötték. Gyomorszondát ültettek be neki, hogy táplákozni tudjon, de fertőzést kapott. Amíg viszont a gyomra nem gyógyul meg, nem lehet helyreállítani a nyelőcsövét. Februárra ígérték ezt a műtétet

A lúggal itatott asszony Keményné Makai Boglárka az RTL-nek azt mondta: nem tudja ellátni az otthoni teendőket, se önmagát, se a kislányát, ezért édesanyjánaki fizetés nélküli szabadságot kellett kivennie, hogy ápolja, ellássa őket.

A család bízott abban, hogy peren kívül meg tudnak egyezni a Honvédkórházzal a kártérítésről. Az intézmény ugyanis elismerte a felelősségét abban, hogy a fiatal nővel februárban savlekötő helyett kálium-hidroxidot, vagyis lúgot itattak, amikor császármetszésre készítették elő. Pongrácz Krisztina, az asszony ügyvédje azt mondta: szóban megállapodtak a kórházzal a 20 millió forint körüli kártérítésről, de csütörtökön egy faxot küldtek, hogy mégsem ismerik el a kárigényt. Arra hivatkoznak, hogy addig, amíg az asszony állapota véglegesen nem alakult ki, nem lehet bizonyítani a nem vagyoni kárt.

A kórház tehát a várható műtétek kimenetelétől tenné függővé a kártérítést. A kórházat felügyelő Honvédelmi Minisztérium egyelőre nem nyilatkozik, tehát azt, hogy a lúg hogyan került a pohárba, továbbra sem lehet tudni. Az asszonynak a rendőrségen azt mondták: ideiglenesen felfüggesztették a nyomozást, és ha más körülmény nem merül fel, bizonyíték hiányában lezárják az ügyet.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!