Magyarország

2010.09.13. 18:13

Egy vádlott sem tett vallomást hétfőn a Cozma- tárgyláson

<p>Hétfőn kezdődött a Cozma-ügyben emberöléssel vádoltak pere a Veszprém Megyei Bíróságon.</p>

A tárgyaláson az első,- másod - és harmadrendű vádlott sem tett vallomást. Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván is fenntartotta azt, amit korábban mondott. Hétfőn heten álltak a bíróság előtt, közülük hármat vádolnak emberöléssel.

Rabszállító kocsival, vezetőszáron és lábbilincsben vitték a Cozma- per vádlottjait hétfő reggel a Veszprém Megyei Bíróságra.

Heten álltak hétfőn bíróság elé, azok akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolással a vád. Gyilkossággal három embert vádolnak: Raffael. Sándort, Németh Győzőt és Sztojka. Ivánt. A tárgyalás kezdetén az ügyész ismertette a vádiratot.

Miután az elsőrendű vádlott nem tett vallomást, a bíró korábbi vallomásából idézett. Eszerint Raffael Sándor a fejét ért ütés miatt sok mindenre nem emlékszik. Azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt, nem szúrta meg Marian Cozma kézilabdázót és kés sem volt nála a gyilkosság éjszakáján. Nem tett vallomást Németh Győző és Sztojka Iván sem. Korábban azt mondták, hogy a román sportoló feltűnő, nagyképű viselkedése miatt tört ki a verekedés de a gyilkosságból semmit sem láttak.

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki az emberölés tisztázására. A Cozma -ügyben garázdaság miatt 25 ember állt már bíróság előtt, az ezzel kapcsolatos tárgyalások június közepén megkezdődtek és októberben folyatódnak majd.

A vád szerint 2009 február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!