Magyarország

2010.09.01. 14:19

Demszky Gábor az oktatás kiemelt kezelését várja utódjától

<p>Kiemelt stratégiai feladatnak nevezte Demszky Gábor főpolgármester a fővárosi iskolák fejlesztését a Petrik Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK) tanévnyitó ünnepségén szerdán.</p>

A városvezető elmondta: elégedetten tekint vissza az elmúlt 20 évre, mert sikerült egy piacképes tudást adó intézményi hálózatot kialakítani, az anyagi és szellemi kapacitás ésszerű felhasználásával.

Demszky Gábor elmondta: a fővárosi szakoktatás megfelel a munkaerő-piaci igényeknek, állja a versenyt az európai fővárosok között. Hozzátette: messziről indultak, mert a diákok elavult eszközökkel, rossz körülmények között tanultak. A TISZK-ek létrehozása után viszont ez megváltozott, mára pedig alacsony a budapesti fiatalok körében a pályakezdő munkanélküliek száma - mondta a főpolgármester. A városvezető szerint a kínálatot is sikerült összhangba hozni az igényekkel, a gazdasági kamarák és a szociális partnerek segítségével. Emellett 12 intézményből 8 felújítása elkészült, köztük a Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskoláé, amelyet csaknem 1 milliárd forintból korszerűsítettek.

A főpolgármester arról is beszélt: Budapest a legműveltebb magyar város, amely élen jár a középiskolák, egyetemek számát tekintve, valamint az érettségivel, diplomával rendelkezőkre vonatkozóan is. Hozzátette: legörömtelibb az volt számára, mikor egy új iskola nyitotta meg kapuit, ezért szeretné, ha a következő városvezetés is kiemelt stratégiai feladatok között tekintene az ágazatra.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!