Magyarország

2010.09.15. 16:44

Cozma-tárgyalás - A hetedrendű vádlott pénzt adott a külföldi szökéshez

<p>Antalik László hetedrendű vádlott kihallgatásával folytatódott szerda délután a Cozma-ügy tárgyalása a Veszprém Megyei Bíróságon. A férfit azzal vádolják, hogy Raffael élettársával együtt segítette Raffael Sándor és Németh Győző szökését az országból.</p>

Antalik László szerdán nem tett vallomást, fenntartotta korábbi vallomását, amikor azt mondta: baráti szívességből pénzt adott kölcsön Németh Győzőnek és 550 ezer forintot át is váltott neki a hegyeshalmi határnál. Állítása szerint Németh akkor a külföldi utazást azzal magyarázta neki, hogy "olyan dologba keveredtünk, amiért akár több évet vagy életfogytiglant is kaphatunk." A szembesítés során ezt az állítást Németh Győző tagadta.

Raffael Sándor élettársa szerdai kihallgatásán azt mondta: a tavaly február 8-i ausztriai letartóztatásukig semmit sem tudott a történtekről.

Nem tett vallomást a szerdai tárgyaláson az ügy ötödrendű vádlottja. Csak annyit mondott, nem ismeri el bűnösségét, bár igaz, hogy a dulakodásban a szórakozóhelyen részt vett és megrúgta Marian Cozmát. Bihari Csaba fenntartotta a nyomozás során tett vallomását, miszerint nem látta a gyilkosságot. Amikor kiért a szórakozóhely elé, Cozma már a földön feküdt. Nála nem volt kés, Raffael Sándornál és Pál Gábornál azonban látott kést aznap este. A társaság egyik tagjától Bihari is hallotta azt a mondatot, hogy "Csoki szúrt".

A Veszprém Megyei Bíróság 29 tárgyalási napot tűzött ki a gyilkosság tisztázására. Heten állnak bíróság elé, akik ellen emberölés, életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és bűnpártolás a vád.

A hétfői tárgyaláson Raffael Sándor, Németh Győző és Sztojka Iván tagadták, hogy bármi közük lett volna a gyilkossághoz. A negyedrendű vádlott Pál Gábor kedden terhelő vallomást tett Raffael Sándorra.

A vád szerint 2009. február 8-án a halálos szívszúrást Marian Cozma Raffael Sándortól kapta, a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet Németh Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!