Magyarország

2010.09.15. 14:55

Bicikli regisztráció - megnőtt a kerékpárlopások száma Kecskeméten

<p>A kerékpárlopásokat akarják visszaszorítani, ezért regisztrálják és nyilvántartásba veszik a rendőrök a kecskeméti bicikliket. Lefotózzák és az alvázszámuk szerint nyilvántartást vezetnek róluk, azért ha esetleg ellopják a kétkerekűt, könnyebben megtalálják a rendőrök.</p>

Kecskemét főterén állított fel a rendőrség egy úgynevezett Police Infopontot, ott lehet regisztrálni a kerékpárokat. Lefényképezik az alvázszámukat és magáról a bicikliről is csinálnak egy fényképet, valamint felírják a tulajdonos adatait. Az egészet egy adatbázisban rögzítik. Nyikos Tamás a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az elsődleges céljuk az, hogy visszaszorítsák a kerékpárlopásokat, mert a statisztika szerint évente 600-700 biciklit lopnak el a városban, idén augusztusban azonban kiugróan megnőtt a kerékpár lopások száma. Pedig a bicikliket legtöbb esetben lezárják a tulajdonosok.

A rendőrség akciója hétfőn kezdődött és jövő hónap közepéig tart, de már nagyon sokat regisztráltatták kerékpárjukat. A rendőrség szerint ezután, ha ellopják a nyilvántartásba vett bicikliket, azonnal ki tudják adni rájuk a körözést, így nagyobb esély van arra, hogy megtalálják.

Tiszakécskén évek óta működik a kerékpárok regisztrálása. Ott a helyi iskola diákjai a rendőrökkel közösen végzik ezt a munkát és azóta látványosan visszaesett a kerékpárlopások száma a városban.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!