Magyarország

2010.09.30. 16:31

Betiltott jobbikos kampányfilm - Törvényt sértett a Magyar Televízió és a Magyar Rádió is

<p>A Legfelsőbb Bíróság határozata szerint a Magyart Televízió és a Magyar Rádió is megsértette a választási eljárásról szóló törvény alapelveit azzal, hogy megtagadták a Jobbik kampányfilmjének, illetve hanganyagának sugárzását.</p>

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön döntött a Magyar Televízió Zrt. és a Magyar Rádió Zrt. felülvizsgálati kérelmeiről, amelyekben a közszolgálati műsorszolgáltatók az Országos Választási Bizottság szeptember 27-én meghozott határozatai ellen nyújtottak be kifogást - áll a Legfelsőbb Bíróság közleményében.

Az OVB a Jobbik Magyarországért Mozgalom televíziós, rádiós kampányhirdetése ügyében úgy határozott, hogy az érintett médiumok megsértették a választási eljárásról szóló törvény alapelveit, amikor megtagadták a párt kampányfilmjének, illetve hanganyagának sugárzását. A közszolgálati műsorszolgáltatók a döntés ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be - tájékoztatott a bíróság.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!