Magyarország

2010.09.10. 14:35

Belügyminisztérium: a közszolgálatot becsülettel ellátóknak nem kell félniük

<p>"Egyetlen becsületes közszolgálatot ellátó személynek sincs félnivalója" - közölte a Belügyminisztérium pénteken a rendészeti tárgyú törvénycsomag előterjesztésével kapcsolatos sajtóhírekre reagálva.</p>

A pénteki Népszabadság azt írta, hogy minden eddiginél szigorúbb megbízhatósági vizsgálatra számíthatnak a hivatásos állományúak - rendőrök, pénzügyőrök, tűzoltók -, de akár a kormány és köztisztviselők is, ha a parlament elfogadja a rendészeti tárgyú törvénycsomagot.

A lap szerint hasonló vizsgálatok eddig is voltak, újdonság viszont, hogy az emberek megbízhatóságát akár úgy is próbára tehetnék, hogy provokálnak, tehát az ellenőr maga sérthetné meg a törvényeket, esetleg az érintettet szólítaná fel valamilyen jogellenes cselekményre.

A törvénycsomag kapcsán a tárca pénteken azt közölte: A Belügyminisztérium előterjesztette "az egyes rendészeti tárgyú törvények módosításáról" szóló törvényjavaslatát, amelyet a kormány még nem tárgyalt meg, így az a kormány hivatalos álláspontjának egyelőre nem tekinthető.

"A Belügyminisztérium kiemelt célja a rendvédelmi szervek és a közigazgatás tekintélyének helyreállítása, a közszolgálat törvényes működésének biztosítása az alkotmányos keretek között, amely mellett egyetlen becsületes közszolgálatot ellátó személynek sincs félnivalója." - olvasható a minisztérium közleményében.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!