Magyarország

2010.09.21. 14:54

Az MSZP üdvözli az Opel újabb beruházását

<p>Az MSZP üdvözli az Opel újabb beruházását, amellyel lehetővé válik újabb munkahelyek létesítése.</p>

A szocialista párt keddi közleményében hangsúlyozza: külön öröm, hogy a jól képzett hazai munkaerőnek köszönhetően, éles versenyben nyerte el Szentgotthárd a beruházás lehetőségét, amely különösen a válság idején sokat jelent  az ország gazdasági növekedése és versenyképessége  terén.

Az MSZP közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy az Opel magyarországi beruházásával az ország "élre kerül a legkorszerűbb, környezetkímélő termékek gyártásában".

Az Opel alelnöke és Orbán Viktor miniszterelnök kedden jelentették be Budapesten, hogy a General Motors (GM) megduplázza magyarországi termelését és szentgotthárdi üzemében a foglalkoztatottak számát. A beruházás 500 millió euró értékű (140 milliárd forint) és eredményeként a bővülő üzem 2015-re évi 500 ezer motor gyártására lesz alkalmas. Az Opel szentgotthárdi gyárának bővítése összesen 7,5 milliárd forint állami támogatással valósul meg. A beruházás közvetlenül 800, a beszállítók révén pedig további 2500-3000 új munkahelyet teremt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!