Magyarország

2010.09.23. 17:54

Az Audi 3 év alatt 1800 új munkahelyet teremt Győrben

<p>Az Audi győri gyára 2013 végéig csaknem 900 milló eurót, azaz jelenlegi árfolyamon 252 milliárd forintot fektet a győri járműgyártás bővítésébe - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG Igazgatótanácsának elnöke.</p>

A fejlesztés 1800 új munkahelyet jelent a térségben. A beruházás és a termelés beszállítóit és szolgáltatóit is beleértve 3 év alatt több mint 15 ezer embernek biztosít majd megélhetést az észak-dunántúli térségben.

Amikor az Audi új gyártósora teljes kapacitással működik, az 2 százalékkal növeli majd a magyarországi GDP-t - jelentette be Orbán Viktor. A miniszterelnök azonban hangsúlyozta, hogy a beruházás révén létrejövő új munkahelyek még ennél is fontosabbak az ország számára. Orbán Viktor fontosnak nevezte a szolgáltató szektor bővítését, ám véleménye szerint a termelés teremt új munkahelyeket. A kormányfő szerint messze van még a kitűzött cél, ám az irány és a tempó jó, így 10 év alatt létrejöhet Magyariraszágon 1 millió új munkahely. A kormány célja, hogy Magyarországot Közép-Európa legversenyképesebb gazdaságává alakítsa - tette hozzá Orbán Viktor.

Az Audi győri gyárában 2013-tól évente 125 ezer autó gördül majd le a gyártósorról - mondta az Audi AG. igazgatótanácsának elnöke. Rupert Stadler örömét fejezte ki, hogy az Audi Hungaria a motorgyártás mellett a teljes járműgyártást is végezheti.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!