Magyarország

2010.09.20. 19:22

A brazil turista vacsorája - két sör, egy leves, hetvenötezer forint

<p>Két sör, és egy leves 75 ezer forintért. Ennyibe került egy fiatal brazil turista vacsorája egy budapesti belvárosi étteremben - adta hírül a hétfő esti RTL Híradó</p>

A fiú ellenkezni sem tudott, mert rögtön egy az étteremben elhelyezett bankautomatához kísérték, ahol megvárták, amíg kiveszi a pénzt a gépből. Az utóbbi években csökkent a hasonló bűncselekmények száma a belvárosban, tavaly két vendéglátóhelyet zárattak be ilyen ügyek miatt. Az Egyesült Államok feketelistáján azonban még mindig 7 budapesti étterem szerepel.

A brazil fiatalember a Váci utca egyik éttermébe ült be. Két lány ajánlotta neki a helyet, akik az utcán mentek oda hozzá, és csatlakoztak is a fiúhoz. A megrendelt gulyásleves és két sör 75 ezer forintjába került vendégének, akit egy elkülönített helyiségbe kísértek, ahol az étteremnek saját bankautomatája volt, amiből pénzt vetettek fel vele. A fiatalember szerint az egész helyzeten látszott, hogy nincs kiút.

Az eset után a brazil fiú feljelentést tett, amit most az V. kerületi kapitányság vizsgál, és ha bebizonyosodik, hogy a turistát tényleg megkárosították, akkor nyomozás indulhat az étterem ellen.

AZ RTL Híradónak nyilatkozó másik turista, egy amerikai lány viszont azt mondta, hogy többször járt Magyarországon és nem volt rossz tapasztalata. Szerinte, ha valaki kicsit tud magyarul, az elrettenti az éttermeseket a csalástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!