Magyarország

2010.09.15. 17:20

532 millió forint pályázati pénz a GySEV-nek

<p>Aláírták az "Intermodális közlekedési rendszer fejlesztése a Szombathely-Szentgotthárd GySEV-vonal térségben" elnevezésű projekt támogatási szerződését szerdán.</p>

Az uniós forrásból megvalósuló beruházás összköltsége 626 millió forint, ebből pályázaton 532 millió forintot nyert a GySEV Zrt.

A többféle közlekedési eszközt és módot kombináló projekt nemcsak a GySEV életében jelent mérföldkövet, hanem a cég reményei szerint az érintett kilenc település - Szombathely, Egyházasrádóc, Körmend, Körmend-Horvátnádalja, Rátót, Rönök, Balogunyom, Csákánydoroszló, Csörötnek, Szentgotthárd - hétköznapjaiban is.

A fejlesztés három nagy csoportba sorolható. Egyrészt gépkocsi-parkolókat, kerékpártárolókat, buszöblöket, buszfordulókat, buszvárókat alakítanak ki a vasútállomások térségében. A terv második része, hogy Körmenden kialakítanak egy intermodális csomópontot, gyalogos aluljáróval. Felújítják a vasútállomás várótermét, közös Volán-GySEV jegypénztár, információs iroda és utastájékoztatás működik majd. Harmadsorban pedig elkészítik a régió Közlekedési Szövetségének tanulmánytervét.

Az aláíráson jelen volt Dávid Ilona, a GySEV Zrt elnök-vezérigazgatója, Sváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára, Majtényi László, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Bebes István (Fidesz) országgyűlési képviselő, Körmend polgármestere
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!