Magyarország

2010.08.18. 06:57

Vitába torkollott a kopogtatócédula gyűjtés Vasmegyeren

<p>Több szirénázó rendőrautó sietett Vasmegyerre kedden délután, ahol a bejelentés szerint lőfegyverrel fenyegetett meg egy ember egy másikat.</p>

Horváth József önkormányzati képviselő elmondta: jöttem itt a Rákóczi utcán, az unokaöcsémhez, Lakatos Istvánhoz, mert közösen gyűjtjük az ajánlószelvényeket a részemre a választóktól. Az egyik utcabelinél megálltam, hogy megkérdezzem, miért ócsárolja a cigányokat, miért nem hagy nekem nyugtot. Beszaladt a lakásba, majd "mocskos cigány, megdöglöttök" - kiabálta. Lőfegyverrel jött ki, rám célzott, beültem az autóba, eljöttem az unokaöcsémékig, majd itt hívtam a rendőröket, mert nem tudom megítélni, hogy amit rám fogtak, éles lőfegyver-e.

"Ki is hoztam a gázpisztolyt"

Nyárádi Antal a vita másik résztvevője készségesen elmondta szerinte hogy volt az a fenyegetés.

Ez a Horváth Jóska idejött, és azt kérdezte, hogy miért ócsárolom én őtet. Kapun belül voltam, ő meg kívül. Azt kérdeztem konkrétan, hogy mégis mivel ócsárolom. Ő azt mondta, hogy én azt terjesztem, hogy ruhákat pénzért ad, erre azt válaszoltam: ez nem ócsárlás, hanem igaz (a szóbeszéd szerint az ingyenesen kapott adományok pénzért továbbadásáról volt vita).

Ki mondta? – kérdezte, de már emelte is a kezét. Mondtam neki két nevet is, tudtam volna még, erre azt kérdezte, neked mi közöd van hozzá, hogy élek? Hogy lopsz, meg bűnözöl, ahhoz nekem nincs közöm? - kérdeztem. No akkor ami belefért, mocskos patkány, meg ilyenek hangzottak el. Rögtön hívta ide a bandáját, ez a színigazság. Azt mondtam neki, mán takarodj innen, nem én mentem rád, bemegyek, kihozom a fegyvert. Ki is hoztam a gázpisztolyt, de ő már beült az autóba és ott már azt terjesztette, hogy én le akartam lőni.

A rendőrök nem állítottak elő senkit, hamar megnyugszik a környék, ahol korábban a kapukban álldogálva próbálták a helybeliek kitalálni mi történt.

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!