Magyarország

2010.08.14. 09:46

VIHAR - A szokottnál kétszer több riasztás a tűzoltóknak, visszafordult gép Ferihegyen

<p>Kétszer annyi riasztást kaptak a tűzoltók országszerte a vihar miatt, mint egy átlagos napon. Összesen 346 esetben kellett vonulniuk késő éjjeltől szombat reggel hat óráig.</p>

Gondot okozott a vihar Ferihegyen is, egy brit gép csak második nekifutásra tudott leszállni, egy román gép pedig a zivatar miatt visszafordult. A vasúton ezúttal nem okozott komolyabb problémát a vihar, néhány helyen fa dőlt a sínekre, de reggelre mindenhol megszüntették az akadályokat.

A tűzoltókat elsősorban fakidőlésekhez, vízszivattyúzásokhoz, villámcsapáshoz és épületkárokhoz hívták. A legtöbb riasztás Veszprém megyében érkezett, de sok dolguk volt a tűzoltóknak Somogy, Zala és Bács-Kiskun megyében is - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Veszprém megyében, ezen belül is Pápán, Ajkán és Veszprémben érkezett a legtöbb riasztás. A megyében még tart a viharkárok felszámolása. Budapesten húsz esetben kellett vonulniuk a tűzoltóknak, a fővárosban már végeztek a károk elhárításával.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a Pest megyei Nyáregyházán villám csapott egy családi ház tetőszerkezetébe szombat hajnalban. A tüzet gyorsan eloltották a tűzoltók, de a tető leégett. Az épület alsó szintjén vegyesbolt volt, mellette pedig PB-palack tároló. A kiérkező dabasi és monori tűzoltók több tucat palackot vittek el a lángok közeléből. A tűzben úgy tudni, senki nem sérült meg.

Az éjszakai vihar Ferihegyen két repülőgépnek okozott gondot. A British Airways egyik gépe az időjárás miatt nem tudott előszörre leszállni, átstartolás után azonban a második nekifutásra gond nélkül leszállt. Problémái adódtak egy Romániából érkező gépnek is, amelynek a pilótája végül úgy döntött, hogy nem landol Ferihegyen, hanem visszafordul - mondta a Független Hírügynökségnek Szilágyi Károly, a Budapest Airport szóvivője.

Both Ferenc, a Mávinform ügyeletese úgy tájékoztatott, hogy a vihar nem okozott komolyabb gondokat a vasúton. Néhány helyen fék dőltek a sínekre, de reggel fél hétre már mindenütt elhárították az akadályokat, a vonatok menetrend szerint közlekednek.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!