Magyarország

2010.08.30. 18:51

Tarlós Istvánnak több mint 100 ezer van, a kis pártok még gyűjtik az ajánlószelvényeket

<p>Százezres nagyságrendben gyűjtött össze kopogtatócédulát a Fidesz főpolgármester-jelöltje - tudta meg az RTL Híradó.</p>

A kis pártoknak azonban - a fővárosban és vidéken is - gondot okoz, hogy az új választási törvény szerint már csak péntekig gyűjthetik az ajánlószelvényeket polgármester- és képviselőjelöltjeik.

Százezernél is több ajánlószelvényt gyűjtött össze Tarlós István - tudta meg a Híradó. A Fidesz főpolgármester-jelöltjének kopogtatócéduláit kedden adják le. Horváth Csaba szocialista jelölt is végzett már a gyűjtéssel, ő már leadta a szelvényeit. A kis pártoknak azonban nem megy könnyen.

Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje az RTL Híradónak elmondta: úgy becsülik, hogy meglesz a szükséges mennyiség, de ez nagyon kemény munka. A jobbikos jelölt bizakodó, ahogy az LMP kampányfőnöke is. Karácsony Gergely bízik abban, hogy főpolgármester-jelöltjük, Jávor Benedek átugorja a magasabbra tett lécet. Mint mondta: ha a parlament nem változtatja meg a szabályozást, már rég kész lennének, és még lenne két hetük. Azt kell tudatosítani az emberekben, hogy négyszer annyi kopogtatót kell gyűjteni, feleannyi idő alatt - tette hozzá.

Szegeden az MSZP-nek nem okozott gondot az új határidő, Botka László szocialista polgármester elmondása szerint soha ilyen rövid idő alatt ennyi cédulát nem sikerült összegyűjteniük. Példaként említette, hogy négy évvel ezelőtt egy hónap alatt 20 ezer gyűlt össze, most egy hét alatt több mint 15 ezer.

Túl van a munka nagy részén a debreceni Fidesz-képviselőcsoport vezetője is. Papp László azt mondta: röpke másfél hét alatt több mint 24 ezer ajánlószelvényt gyűjtöttek a városban.

Az LMP-s aktivisták még gyűjtenek Szegeden, a párt mindent bevet, hogy a hátralévő négy napban megszerezze a hiányzó szelvényeket. Gyűjt a Kétfarkú Kutyapárt is, erre péntekig van még ideje a pártoknak. Akik addig nem szerzik meg a szükséges számú ajánlásokat, nem indulhatnak az októberi önkormányzati választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!