Magyarország

2010.08.05. 12:03

Nyugdíjkorhatár: emelni, vagy nem emelni...?

<p>Népi kezdeményezés indult, ezért ismét napirendre kerülthet a nyugdíjkorhatár emelésének kérdése.</p>

Több népi kezdeményezésre indított aláírásgyűjtés határideje jár le csütörtökön éjfélkor. Ezek közül négy a választással függ össze, egyet pedig a családon belüli erőszak büntethetőségéért szerveztek. A kezdeményezők szabályoznák a reklámok hangerejét, a nyugdíjkorhatárt és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács összetételét is. A nyugdíjkorhatár 65 évre emeléséről már majdnem biztos, hogy tárgyalnia kell a parlamentnek, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma ugyanis összegyűjtött több mint ötvenezer aláírást. A többi ügy még kérdéses.

Ha összejön ötvenezer támogató aláírás, az Országgyűlésnek napirendre kell vennie a témákat. Egyet már majdnem biztos, hogy tárgyal majd a parlament. A Szakszerveztek Együttműködési Fóruma (SZEF) azt szeretné, hogyha a nyugdíjkorhatár mégsem nőne 65 évre - mondja Varga László elnök.

A szakszervezet szerint az Országgyűlés már ősszel visszatér a kérdésre, ha az OVB a hétvégén megállapítja a népi kezdeményezés végeredményét.
Forrás: www.mr1-kossuth.hu/MON

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!