Magyarország

2010.08.31. 14:11

MKFE: Legalább 2 milliárd forinttal javítják a költségvetést a magyar fuvarosok

<p>A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) mikro-, kis- és középvállalkozó tagjai legalább 2 milliárd forinttal javítják a költségvetés bevételét azzal, hogy az egyesület új szolgáltatásai alapján Magyarországon tankolnak - közlte kedden az MKFE.</p>

A korábbi, a Mol-lal kötött megállapodás megújítása után a fuvarozók törzsvásárlói kedvezményt kaphatnak annál a töltőállomásnál, ahol rendszeresen tankolnak.

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) 2010-re vonatkozó statisztikai adataiból az derül ki, hogy a szomszédos országokba csoportosultak át a nemzetközi fuvarozók és személyszállítók üzemanyag vásárlásai. Az MKFE ezért megújította a MOl Nyrt.-vel kötött 2008-as megállapodását, amely alapján már eddig is halasztott fizetéssel, illetve havi csoportforgalomhoz kötött sávos engedmény rendszerben fizethettek a fuvarozók. Az újdonság, hogy a kutakon törzsvásárlónak számító MKFE-tagok az adott benzinkutaknál törzsvásárlói kedvezményt, úgynevezett törzskúti kedvezményt kapnak.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!