Magyarország

2010.08.29. 18:21

Még nem tudni, miért gyulladt ki a Margít híd állványzata - RTL Híradó

<p>A kivitelezők szerint nem okoz fennakadást a Margit híd felújításban a szombat esti tűz. Az állványzat kapott lángra a budai oldalon a hídszerkezet alatt, az első pillér közelében, még nem tudni, miért. A tüzet eloltották, senki sem sérült meg - tudta meg az RTL Híradó.</p>

Létrával a kezükben igyekeztek a tűzoltók tegnap este a Margit hídhoz. A lángok a budai oldalon, a hídszerkezet alatt, az első pillér közelében csaptak fel. Még a Duna-partról is láthatóak voltak. A fából készült állványzat több négyzetméternyi területen égett, mire megközelítették. A tűzoltók egymás után másztak le a munkaterületre, majd megpróbálták eloltani a tüzet.

A deszkákat végül elfűrészelték, és az égő darabokat bedobták a Dunába. Az oltás idejére leállították a forgalmat a hídon, nem jártak a villamosok, a gyalogosokat sem engedték fel. A Dunán pedig készenlétben volt egy tűzoltóhajó és a vízirendőrök is.

Tóth Kata, az átkelő felújítását végző MH 2009 Konzorcium szóvivője azt mondta: még nem tudni, mitől gyulladt ki az állványzat, mivel abban az időpontban senki sem dolgozott azon a területen. Ennek kiderítésére azonnali vizsgálatot kezdtek. Senki sem sérült meg a tűzben, az anyagi kár is minimális - tette hozzá. A szóvivő szerint a tűz nem okoz semmilyen fennakadást a Margit híd felújításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!