Magyarország

2010.08.03. 05:51

Két év után nőtt a piac

<p>Az elmúlt hónapban 4400 kocsit helyeztek forgalomba, ami 20 százalékkal több a tavalyi év azonos időszakához képest - írja a Népszabadság.</p>

Júliusban, két év után először nőtt a hazai újautó-piac. Az elmúlt hónapban 4400 kocsit helyeztek forgalomba, ami 20 százalékkal több a tavalyi év azonos időszakához képest. A bővülés a céges vevőknek és a rendőrség beszerzésének köszönhető a lakossági ügyfelekre még nem lehet építeni - írja a Népszabadság. Kishaszonjárművekből 850 kelt el; ez 50 százalékos növekedést jelent egy év alatt, ami azt jelzi hogy nőtt a vállalkozások beruházási kedve.

A jól sikerült július ellenére az éves mérleg továbbra sem kedvező: az első 7 hónapban forgalomba helyezett 26 ezer személyautó és 4730 kishaszonjármű 28 illetve 9 százalékos visszaesést jelent. A magyarországi újautó-kereskedelem jelenleg csaknem 50 ezer embernek ad munkát, és évi 80 milliárd forintyni adót fizetett be a válság időszakában is, a regisztrációs adón felül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!