Magyarország

2010.08.26. 10:31

Jogerősen felmentették a Meleg Méltóság Menete megzavarásával vádolt tüntetőt

<p>Jogerősen felmentette csütörtökön a Meleg Méltóság Menete megzavarásával vádolt tüntetőt a Pesti Központi Kerületi Bíróság.</p>

A garázdasággal vádolt férfi az ügyészség szerint 2008. július 5-én a Meleg Méltóság Menete elnevezésű rendezvény alkalmával a felvonulás ellen tiltakozó és azt megzavaró tömeg tagjaként megtámadta az RTL Klub helyszínen forgató operatőrét.

A 2010. március 24-én kezdődött perben az ügyészség egy 36 éves fiatalembert garázdasággal vádolt, mert a vádirat szerint az RTL Klub egyik operatőrét munka közben meglökte, annak kameráját a föld felé rántotta, majd egy leesett tartozékkal, a mikrofont védő szivaccsal megdobta. A tárgyaláson tanúként meghallgatták az RTL Klub operatőrét és rendőrtiszteket, közöttük a BRFK egyik szakértőjét is, aki a videofelvételeket elemezte.

A bíróság a bizonyítékokat nem látta elegendőnek a vádlott elmarasztalásához, ezért a PKKB a csütörtöki tárgyaláson bizonyítottság hiányában felmentette őt. Az ítélet - miután az ügyész és a vádlott is tudomásul vette -, jogerős.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!