Magyarország

2010.08.10. 11:26

Folyik a kórházak adósságállományának felmérése

<p>A fekvőbeteg-ellátó intézmények mindegyike kitöltötte és visszaküldte a pénzügyi helyzetét felmérő adatlapot.</p>

A beérkező adatok kiértékelése, illetve az esetlegesen felmerülő hiányok pótlása jelenleg folyik - tájékoztatta a Független Hírügynökséget kedden a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága.

A közlemény szerint az államtitkárság a kórházak adósságállományáról tárgyalásokat kíván folytatni mind az öt érintett szakmai szervezettel - a Magyar Kórházszövetséggel, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesülettel, az Egyetemi Klinikák Szövetségével, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületével, illetve a Medicina 2000-rel. Az államtitkárság korábban kikérte az öt szervezet álláspontját az adósságállomány felmérését szolgáló adatlapok összeállításánál és a felmérés értékelési szempontjainak meghatározásánál is.

A tárgyalások a jövő héten folytatódnak, az államtitkárság ekkor fogja az érintett öt szervezettel az adatlapokból nyert végösszeget egyeztetni. A szakmai szervezetek által delegált képviselők a tárgyaláson betekinthetnek a fekvőbeteg-ellátó intézmények által visszaküldött adatlapokba. A kórházak adósságállományának pontos összegét ezt követően fogja az államtitkárság nyilvánosságra hozni - áll a közleményben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!