Magyarország

2010.08.16. 12:51

Embernél vastagabb fákat tört ketté Tiszatelken a vasárnap esti vihar

<p>Békésen üldögél a kapu előtt Szipola József a Kossuth utcán. Tehetetlenül nézi, hogy a szép vastag és egészséges fenyőjét, ami embernél is vastagabb volt az esti vihar ketté törte.</p>

Az utat teljesen lezárta, ezért a tűzoltók feldarabolták. A gyökér felőli több mázsás darab alatt peng a villamos vezeték, egy oszlopot is eltört amikor magával rántotta a fenyő a kábelt. A szomszédban már rakosgatják a szél által leszórt cserepeket, nehogy egy újabb eső eláztassa a falakat is. Úgy mondták a templomra is rádőlt egy fa. Szerencsére csak részben igaz a hír, a templom ép, de vele szemben a református imaház szomorú képet mutat.

Műemléki jellegű volt a fa Tiszateleken

Pásztor Istvánné gondnok és Imre Lászlóné esperes azon tanakodnak, mi lesz az épülettel. A több mint hatvan éves épületre egy nagyon magas, embernél vastagabb fenyő felső része szakadt rá. Ennek is egészséges a törzse, nem volt korhadt.

- Sajnos kivágni nem lehetett, mert műemléki jellegű volt – mondják a hölgyek, majd beljebb hívnak nézzem meg a másik oldalt. A fa koronájának teteje átlóg a tetőgerincen. – Nem tudjuk hogy lesz megtartva a vasárnapi úrvacsora, ugyanis az imaházat belülről nem tudtuk megnézni, most az veszélyes – mondja esperes asszony. - Használni vasárnap délutánonként szoktuk, tegnap délben három pici babát kereszteltünk, még jó hogy nem akkor történt a baj – mondja a gondnok asszony.

Eközben érkezett meg Ramocsaházáról Gaál Sándor, hogy megnézze a kármentés után mit lehet tenni. A helyi futballpályán bokrokat tépett ki a vihar, de csak egy kiskaput borított le, a sport nem szenved csorbát. Az egyik épület előtt kisfiú játszik egy ugri-bugri kölyök macskával. Szülei sietnek elém, elmondták: a vasárnapi vihar az ablakot védő redőnyt darabokra tépte, hátul az épület tetőzete is megrongálódott, áram órák óta nincs, a kárt még felmérni sem tudtuk.

Vihar után Szabolcs-Szatmár-Beregben

- Pusztai Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!