Magyarország

2010.08.19. 18:53

A várható forgalom a határokon a hosszú hétvégén

<p>A szokásosnál is hosszabb sorok várhatók a határállomásokon a hosszú hétvégén. Főleg Röszkénél és Ártándon kell hosszabb várakozásra számítani.</p>

Az Országos Rendőr-főkapitányság részletes hétvégi előrejelzése szerint Zala megyében, a autópálya határátkelőnél a nyári idegenforgalmi szezon miatt továbbra is kialakulhat a hétvégén fél-egy órás várakozás mindkét irányban, mivel a horvát tengerpartra irányuló magyar, lengyel és szlovák turisták legtöbbje itt lépi át a határt. A péntek kora esti óráktól szombat délelőttig a kilépő irányban, szombat késő délutántól vasárnap kora reggelig pedig a belépő irányban lesz a legintenzívebb a forgalom Letenyénél.

Pénteken Győrben magyar-horvát labdarúgó mérkőzés lesz, erre több horvát szurkolót is várnak, emiatt Letenyén csütörtök délután a belépő oldalon, az éjszakai órákban pedig kilépő irányban alakulhat ki pár órai időtartamban legfeljebb 60 perces várakozás. Kerülni a 7-es úton található régi közúti határátkelő felé lehet.

Somogy-, Békés, és Baranya megyében nem számítanak komolyabb sorok kialakulására a rendőrök.

Bács-Kiskun megyében Tompán lehetnek szombat délutántól vasárnap estig hosszabb sorok, a belépő oldalon. a magyarok és szerbek reggel 8 és délután 18 óra között a bácsalmási átkelőt is használhatják.

Csongrád megyében a Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt várható nagyobb forgalom Röszkénél a belépő irányban péntek déltől egészen vasárnap késő estig. 1-2 órás várakozási idők kialakulására kell számítani. A hétvégi kamionstoppal összefüggésben pedig péntek délután és hétfő délelőtt várható 1-2 órás várakozás a be- és kilépő irányban a teherforgalomban. A szerb határszakaszon átlépő szerb és a magyar állampolgárok a reggel 8 és délután 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt használhatják kerülőútvonalnak.

Hajdú-Bihar megyében csak Ártándnál kell számolni nagyobb fogalomnövekedéssel. A személyforgalomban pénteken a kilépő irányban, szombaton és vasárnap a belépő oldalon alakulhat ki várakozás, de várhatóan ez nem lesz több egy óránál. a teherforgalomban a kamionstop miatt itt is kialakulhatnak 1-2 órás várakozások.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsősorban Záhonynál várható nagyobb mértékű forgalomtorlódás csütörtöktől péntek délig a belépő oldalon, vasárnap pedig a kilépő irányban, a személyautók forgalmában. A teherforgalomban itt is lehetnek 1-2 órás várakozások. Záhony helyett a beregsurányi, lónyai, vagy barabási átkelőket lehet használni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!