Magyarország

2010.08.31. 15:36

30 év múlva szabadulhat a kalocsai horogkeresztes gyilkos

<p>Legkorábban 30 év múlva szabadulhat a börtönből az a férfi, aki tavaly áprilisban féltékenységből, brutálisan meggyilkolta barátnőjét Kalocsán.</p>

A fiatalember a bíróságon kedden bocsánatot kért barátnője szüleitől, közös barátaiktól és az ítélet elhangzása után azt mondta, megérdemelte a rászabott büntetést. A férfi tavaly áprilisban több késszúrással végzett barátnőjével, a halott nő hátára egy horogkeresztet vésett, majd egy ilyen jelképpel ellátott zászlóval takarta le. A Szegedi Ítélőtábla szerint a férfi azért ölt, mert agresszív személyiség, és nem azért, mert neonáci csoport tagja volt.

"Csak azt szeretném mondani, amit az első fokú ítélethirdetésen is elmondtam, ezzel az ítélettel kapcsolatban is az a véleményem, hogy cseppet sem eltúlzott, mert az emberi életet nem lehet években mérni" - ezt mondta András Péter azután, hogy a Szegedi Ítélőtábla kihirdette az ítéletet és lezárta a tárgyalást.

A férfi egy kalocsai lakásban lakott barátnőjével. Ott gyilkolta meg a lányt. Többször
beleszúrta a kést és megcsonkította. Hátára horogkeresztet vésett és egy horogkeresztes zászlóval letakarta. Pár órával később feladta magát a rendőrségen.

A másodfokú bíróságon azt mondta: folyamatosan azon gondolkozott, mi vezethette idáig. Úgy gondolja, beteges féltékenysége okozta a tragédiát.

A férfi az első fokú bíróságon 15 év fegyházbüntetést kapott. A Szegedi Ítélőtábla azonban súlyosbította az ítéletet életfogytig tartó fegyházra, ahonnan legkorábban 30 év múlva szabadulhat. Hegedűs István bíró a gyilkosság módjával indokolta a büntetés súlyosbítását, illetve azzal, hogy az elmúlt időszakban sok hasonló eset történt, és ezzel próbálnak elrettentő példát mutatni. Ahogy elmondta, csak a Szegedi Ítélőtábla előtt egy éven belül három olyan ügy fordult meg, ahol fiatalemberek, mert barátnőjük el akarta őket hagyni, brutálisan öltek.


A bíróság szerint a fiatalember azért ölt, mert agresszív személyiség, és nem azért, mert neonáci csoport tagja volt. Korábban a férfi ugyanis azzal védekezett a bíróság előtt, hogy a gyilkosságban közrejátszhatott az is, hogy korábban egy filmet nézett meg, amelyben náci tisztek hasonló módszerrel végeztek áldozatukkal.

A férfi az utolsó szó jogán bocsánatot kért barátnője szüleitől, a közös barátoktól és a saját szüleitől is.
"Mindenekelőtt Gyöngyvér családjának bocsánatáért esedezem. Tudom, hogy a sajnálatom nagyon kevés, és hogy ezzel nem teszek jóvá semmit, tudom, hogy olyan fájdalmat okoztam nekik, ami soha nem fog elmúlni - mondta."
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!