Magyarország

2010.07.13. 14:05

Vizet osztanak a rendőrök is

<p>A rendőrök is vizet oszthatnak a hőségben az idős embereknek vagy a gyerekeknek - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Tafferner Éva, a BRFK szóvivője.</p>

A rendőrök a hőségben fokozottan ellenőrzik a parkoló autókat is, de több pihenőidő is jár nekik.

Tafferner Éva elmondta, hogy a járőrök figyelnek a gyerekekre és az idősekre is, szükség esetén vizet adnak nekik, vagy ha bárki rosszul van, kihívják hozzá a mentőket.

Idén is fokozottan ellenőrzik a parkoló autókat, mert a folyamatos tiltás ellenére még mindig akadnak olyanok, akik a parkoló autóban hagyják gyereküket, vagy kisállatukat. Tafferner Éva elmondta, hogy szükség esetén akár a szélvédőt is betörik a rendőrök, ha ilyet tapasztalnak.

Több pihenőidő jár a rendőröknek is a melegben, amit lehetőleg légkondis helyiségben, vagy a kocsiban kell eltölteniük, de több vizet és hosszabb pihenőt kapnak a rendőrkutyák is.

A nyári időszakban több a dunai vízirendészet munkája is: járőröznek a part mentén, és szükség esetén rászólnak azokra, akik tilosban fürdőznek - tette hozzá Tafferner Éva.

A fogva tartottak egészségére is jobban ügyelnek: a hőség alatt többet zuhanyozhatnak és hosszabb sétákat tehetnek a rabok.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!