Magyarország

2010.07.30. 06:51

Vádemelés a Nemzetvédelmi Egyetem volt vezetője és társai ellen - Népszabadság

<p>Befolyással üzérkedéssel vádolja a bíróságra csütörtökön benyújtott vádiratában a Fővárosi Főügyészség Szabó Jánost, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt rektorát és két társát - írja a Népszabadság.</p>

 Egyikük a DHL Freight Magyarország ügyvezető igazgatója, a harmadik emberről viszont nem sokat tudni. Az ügyészség szerint a vádlottak összeesküvést szőttek a DHL magyarországi cégének négy vezetője és a velük szerződött biztonsági cég ellen. A rektor ugyanis azt állította a cég vezetőjének, hogy a DHL alkalmazottai fegyverek és kábítószerek illegális kereskedelmére használták fel a szállítmányozási társaságot.

Azt is mondta, hogy ezzel kapcsolatban már titkos nyomozás folyik és a DHL csak úgy tudja elkerülni a médiabotrányt, ha kirúgják a négy megnevezett vezetőt és szerződést kötnek egy új biztonsági céggel az addigi helyett. A rektort végül februárban látványos kommandós akció keretében vették őrizetbe, majd elfogták a DHL Freight Magyarország Kft ügyvezető igazgatóját é s harmadik társukat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!