Magyarország

2010.07.06. 11:35

Repülőbaleset Budapesten - próbálták menteni a túlélőket

<p>Hivatalosan is közölték a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Terep-Rallye szakág internetes oldalán a hétfő esti, budapesti repülő-szerencsétlenség áldozatainak nevét.</p>

A közleményben a Független Hírügynökség korábbi információinak megfelelően arról tájékoztatnak, hogy a tragikus baleset áldozatai: Szobi Balázs dakaros versenyző, Tarsoly Tamás, az Oxxo Racing Team sajtófőnöke, valamint Szabó András, a Monster Energy Drink marketing munkatársa. Liszi Attila, tereprali szakágvezető szerint megpróbálták menteni a lezuhant gép utasait az ott lévők, de a repülő a becsapódás után néhány perccel lángra kapott, és utasai halára égtek.

A www.tereprali.hu internetes oldalon található tájékoztatás szerint a pilóta és a két utas épp a tereprali szakágvezető Liszi László fiát, a downhillben versenyző Liszi Attilát és társait filmezte, ahogy bicikliznek. Liszi Attila szerint a gép a harmadik kör után az egyik fordulóban sebességet és magasságot vesztett, a pilóta gázadással próbálta kiemelni a gépet. A repülő azoban először az oldalára fordult, majd átesett, így fejjel lefelé, orral csapódtak a földbe öt méterre Liszi Attilától. A jelenlévők megpróbálták az összeroncsolódott gépből kiszabadítani a benn ülőket, de a gép néhány másodperc múlva lángra lobbant és a pilóta és két utasa benn égtek.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, hárman meghaltak, amikor lezuhant egy motoros kisrepülőgép Budapesten, a III. kerületben, hétfőn este. Egy Cessna 172 típusú repülőgépet ért baleset, hárman tartózkodtak a fedélzetén. A gép délután a Farkashegyi repülőtérről szállt fel. A gép a III. kerületi Taliga utca egyik víkendháza mellé zuhant le a telekre. A zuhanó repülőgép egy elektromos vezetéket is elszakított. A gépben hárman utaztak, minden bizonnyal már a becsapódáskor meghaltak, de ez csak később derül majd ki, mert a testek összeégtek.

A balesetben elhunyt Szobi Balázs, az Oxxo Racing Team kamionos versenyzője, több cég tulajdonosa. A 37 éves férfi több extrém sportban is kipróbálta magát, egyebek mellett pilóta is volt. Kamionnal először 2004-ben indult a Dakar egyik európai szakaszán, 2006-tól pedig már saját csapattal, a Flex Dakar Teammal indult, kamionnal 2007-ben 5. lett a versenyen. Többször indult és jó helyezéseket ért el a Truck Race Camionship versenyen. A másik áldozat Kollega Tarsoly Tamás, az Oxxo Racing Team 22 éves sajtófőnöke, akié a repülő is volt. A harmadik áldozat a Monster Energy Drink fotósa.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!