Magyarország

2010.07.16. 13:05

Raktár égett Debrecenben - félmilliárdot is meghaladhatja a kár

<p>Debrecen - Üzletek és autók semmisültek meg a péntekre virradóra kigyulladt debreceni raktárban.</p>

Péntekre virradóra tűz ütött ki Debrecenben, a Köntösgátsoron egy ezer négyzetméteres épületben. Eladásra váró autók voltak itt továbbá több üzlet, és azokban autóüveg, festékek, autóápolási cikkek - tájékoztatott Lázár Miklós tűzmegelőzési osztályvezető a debreceni tűzoltóságtól.

Elmondta: szinte teljesen leégett az épület, a tűzben mérgező gázok szabadultak fel, emiatt evakuálni kellett a közelben lakókat - negyven lakásból 105 embert. Többen rosszul lettek, a helyszínre érkező mentők kilenc tűzoltót, két rendőrt és két civilt láttak el, egy tűzoltót füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak, de azóta már ő is hazatérhetett.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet, szakértők bevonásával tart a vizsgálat. Az előzetes becslések alapján a kár meghaladja az 500 millió forintot, hiszen a tűzben komoly értékek semmisültek meg, köztük több drága autó.

- Független Hírügynökség -


Tűz Debrecenben!

haon | 2010.07.16 14:06
Negyvenöt lakás 105 lakójának kellett ideiglenes elhagynia otthonát a nagy füst miatt csütörtökön késő este a debreceni Köntösgát soron, ahol kigyulladt egy 1200 négyzetméteres szendvicspanel szerkezetű raktár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!