Magyarország

2010.07.29. 07:01

Móri mészárlás: Hatala is elvégezteti a vizsgálatot - Népszabadság

<p>Kötelezőnek tartja magára nézve elődje, Bencze József ígéretét Hatala József országos rendőrfőkapitány, hogy kivizsgálja, miért siklott félre annak idején a móri mészárlás nyomozása - írja a Népszabadság.</p>

 A 2002-es, 8 halálos áldozatot követelő móri bankrablás után nem az igazi tetteseket ítélték el, a hatóságok ráerősítettek egymás hibáira, így csak sokkal később derült ki, hogy valójában mások gyanúsíthatók a mészárlással. A két új gyanúsított egyike a börtönben akasztotta fel magát, de előtte naplót írt, amiben egy szerb csoportot nevez meg a gyilkosságok felelőseként. Három másik gyilkosságról is említést tett, ebből egy biztosan megtörtént. Hatala József, az új országos főkapitány a lapnak azt mondta, hogy a jogfolytonosság jegyében kötelezőnek tartja magára nézve elődje ígéretét és a móri perek lezárulta után megkezdődik a belső vizsgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!