Magyarország

2010.07.10. 10:20

Megnövekedett forgalomra kell számítani a határokon

<p>Megnövekedett forgalomra számíthatnak az autósok a határátkelőhelyeken, főképp Horvátország és Szerbia felé. Letenyén mindkét irányban fél-egyórás várakozás várható, míg Röszkén ez az idő akár az egy órát is meghaladhatja.</p>

Az Országos Rendőr-főkapitányság szombati tájékoztatása szerint megnövekedett forgalomra kell számítani határátkelőhelyeinken. Ez elsősorban azokat érintheti, akik Horvátország vagy Szerbia felé tartanak. A letenyei határátkelőhelyen, szombaton a heti üdülői turnusváltások miatt a megszokottnál jelentősen több lesz a Magyarországról kilépők száma, mindkét irányban fél-egy órás várakozás várható. A forgalom itt késő délutántól lesz a legintenzívebb.

Röszkén a Nyugat-Európában élő vendégmunkások hazautazása miatt a várakozási idő akár az egy órát is meghaladhatja, ezért a rendőrség kéri, hogy akik tehetik, a tompai és a tiszaszigeti határátkelőhelyet válasszák. Utóbbit reggel 8 és este 6 óra között vehetik igénybe a szerb, illetve magyar állampolgárok.

A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy elindulás előtt - vagy ha már úton vannak - tájékozódjanak az adott útszakasz forgalmi helyzetéről.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!