Magyarország

2010.07.27. 18:16

Lehet, hogy mégsem Várpalotán gyártják majd a Pannónia motorokat

<p>Várpalota - Visszaköveteli a várpalotai önkormányzat a Magyar Motorkerékpár Kft-nek adott 15 millió forintos támogatását.</p>

Erről a város képviselőtestülete legutóbbi közgyűlésén döntött - tájékoztatta a Független Hírügynökséget kedden Németh Árpád polgármester. Várpalotán a Pannónia motorkerékpár gyártásának újraindítását tervezi a cég, a prototípust áprilisban be is mutatták a városban. Az önkormányzat azért követeli vissza a pénzt, mert a képviselőtestület szerint nem kezdődött el időben a beruházás.

Az új Pannónia  motorkerékpár  prototípusát áprilisban mutatták be Várpalotán. A 400 köbcentiméteres, 49 lóerős utcai járművel elsősorban a fiatalabb korosztályt szeretnék megcélozni. A gyártó cég egyelőre a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyére vár. A típust 1975 óta egyáltalán nem gyártják, a cég azonban hónapokkal ezelőtt úgy gondolta, a mai kornak megfelelően átalakítva, most is lenne rá igény.

A beruházást a város és a Magyar Motorkerékpár Kft. megállapodása értelmében május 31-ig kellett elkezdeni. A város azonban legutóbbi közgyűlésén úgy ítélte meg, hogy ez a feltétel nem teljesült. Ezért az önkormányzat visszaköveteli a fejlesztésre és munkahelyteremtésre juttatott 15 millió forint támogatási összeget a cégtől.

A Kft. megvásárolta a területet és megrendelték az üzemcsarnok építését is, ezt azonban a képviselőtestület nem tekinti a beruházás megkezdésének. Mázló Imre a Magyar Motorkerékpár Kft ügyvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: nyilvánvaló, hogy mindezzel megkezdődött a beruházás így egyelőre nem gondolkodnak a pénzt visszaadásán, megpróbálnak megegyezni az önkormányzattal, ám ha ez nem sikerül, akkor elviszik Várpalotáról a projektet és máshol kezdik meg a gyártást.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!