Magyarország

2010.07.26. 15:47

A Fidesz támogatottsága továbbra is magas

<p>A Fidesz-KDNP társadalmi támogatottsága továbbra is hatalmas, csaknem négyszerese a szocialistákénak - derül ki a Századvég 1000 ember megkérdezésével készült legfrissebb, reprezentatív felméréséből.</p>

Júliusban mind az összes megkérdezett, mind a biztos szavazó pártválasztók csoportjában a kormánypártok támogatottsága közel négyszerese az ellenzék vezető erejét adó MSZP támogatottságának.

A biztos szavazók csaknem kétharmada (64 százaléka) a kormányzó pártokra szavazna most vasárnap, míg az MSZP 16, a Jobbik 10, míg az LMP 8 százalékra számíthatna.

Amíg júliusban az összes megkérdezett majd fele (46 százalék) szavazna a Fideszre, addig a szocialista pártot a válaszadók 12, a Jobbikot 8, az LMP-t pedig 6 százaléka támogatja. A választásokon való, országos részvételi szándék továbbra is magas, egy esetleges parlamenti választáson a megkérdezettek 61 százaléka biztosan részt venne.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!