Magyarország

2010.07.13. 19:40

1,8 millió csúszott át Molnár Gyula privát számlájára - index.hu

<p>A Zuschlag-ügy egyik alapítványán keresztül jutott pénzadományhoz Molnár Gyula még 2002-ben - adta hírül az index.hu.</p>

A XI. kerületi MSZP-s polgármesterének számláján landoló támogatás útjáról Krausz Csaba, a kerület egykori szocialista képviselője számolt be az Index internetes portálnak. A videóvallomás szerint azért került elő most, nyolc évvel a történtek után, néhány hónappal az újabb önkormányzati választás előtt az ügy, mert a párt erős emberei "sorsukra hagyták" a pártfinanszírozási manőverekben részt vett szocialistákat.

A 2002-es önkormányzati választás utáni napokban kétmillió forint érkezett a Jobb Jövőért Alapítvány folyószámlájára, amiből állítása szerint 1,8 milliót Krausz maga utalta át saját bankszámláján keresztül Molnár Gyuláéra.

A Jobb Jövőért Alapítvány Krausz szerint a Matávnál pályázott és nyert támogatást, a kétmillió forint a számlakivonatok szerint 2002. október 24-én érkezett meg a távközlési cégtől, amit - 200 ezret megtartva a szervezetnek - Krausz még aznap továbbított. A választást október 20-án tartották, és Molnár győzött a fideszes Juhos Katalin ellen. Krausz szerint Molnár pénze esetében sem lehet megmondani, hogy ki és mikor adott utasítást az összeg átutalására, ám látható, hogy akkor még a legamatőrebb módszereket is bevetették a kampányköltségek utólagos fedezésére.

Molnár Gyula szerint Krausz vádjaiban nem lehet mást látni, minthogy "új barátai", az újbudai fideszesek akarják lejáratni a harmadik legjobb választási eredményt magáénak tudó MSZP-s politikust. Krausz Csabát, az újbudai önkormányzat egykori képviselőjét egyébként a Zuschlag-ügy ötödrendű vádlottjaként zártak ki a pártból és az önkormányzati testületből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!