Magyarország

2010.06.08. 19:46

ÁRVÍZ - Több mint 105 millió forint érkezett már a 1749-es segélyvonalra

<p>Több mint 105 millió forint értékű adomány érkezett SMS-ek és telefonhívások formájában hétfő éjfélig a 1749-es segélyvonalra.</p>

Ez csaknem 535 ezer hívást, illetve SMS-t jelent, valamivel kevesebb mint három hét alatt. Az összeget a májusban és júniusban pusztító viharok, esőzések okozta károk helyreállítására, az árvízkárosultak megsegítésére gyűjtik a hazai szolgáltatók.


Minden, május 19. óta a segélyvonalra érkező hívás és SMS 200 forintos összegét a Magyar Vöröskereszten keresztül juttatják el a bajba jutottak megsegítésére. A Vöröskereszt a beérkezett adományokból elsőként tartós élelmiszereket, fertőtlenítőszereket juttat el az árvíz által leginkább sújtott települések számára. A későbbiekben pedig a családok otthonainak újjáépítésében is részt vállal, építőanyagok vagy egyéb eszközök biztosításával - áll a szolgáltatók közös keddi közleményében.

A medrükből kilépő folyók áradása miatt jelenleg is több száz kilométeres szakaszon van árvízvédelmi készültség, emellett a Tisza is áradásnak indult. A segítségnyújtásra még mindig nagy szükség van, ezért a Magyar Vöröskereszt továbbra is várja a 1749-es számra érkező hívásokat, illetve az "ARVIZ" vagy "ÁRVÍZ" szót tartalmazó SMS-eket.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!