Magyarország

2010.06.04. 17:41

ÁRVÍZ - Csaknem 200 településen segít az ÁNTSZ

<p>Csaknem 200 településen segít az ÁNTSZ a fertőzések megelőzésében - mondta a Független Hírügynökségnek Falus Ferenc pénteken.</p>

Az országos tiszti főorvos beszámolt arról, hogy eddig már több mint ezer embert oltottak be az árvíz miatti legvalószínűbb fertőzés, a májgyulladás ellen, és minden érintett településre elegendő vakcinát szállítottak ki.

Falus Ferenc közölte: Magyarországon a hepatitiszen kívül igen kicsi az esélye más fertőzésnek, és a következő napok derűs időjárása is segíteni fog, mivel a "napsütés a legjobb fertőtlenítőszer".

Az országos tiszti főorvos elmondta: van, ahol a vízművet ellenőrzik, van, ahol a fertőtlenítésben segédkeznek, van, ahol a kitelepítettek ellátását, illetve a gyógyszerellátást szervezik az ÁNTSZ helyi szervezetei árvízsújtotta településeken. Hangsúlyozta: több mint 10 borsodi településre lajtoskocsival kell vinni az ivóvizet, mert ott biztosan sérült a csatornahálózat. Hozzátette: azt ajánlja, hogy forralják fel az ivóvízet a többi településen is, ahol bizonytalan a vízvezetékek sértetlensége, a gyerekeknek pedig palackos vizet adjanak.

Falus Ferenc közölte azt is: Magyarországon a közegészségügy jó, ezért remélhető, hogy nagyobb fertőzésekre a mostani árvíz után sem kell számítani.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!