Magyarország

2010.06.07. 10:46

Rakodók loptak Ferihegyen

<p>Lopás miatt fogtak el a rendőrök Ferihegyen két rakodót. A reptéri dolgozók egy 300 doboz cigarettát tartalmazó csomagot "tettek félre".</p>

A lopásra egy utasbiztonsági ellenőr jött rá. A rendőrség folyamatosan tart razziákat a rakodóknál, de azt ajánlják, hogy az értékes tárgyakat az utasok inkább a kézipoggyászukban szállítsák.

A címke nélküli, külön félretett táskára egy utasbiztonsági ellenőr lett figyelmes, miközben a poggyászok biztonsági átvilágítását végezte a csomagosztályozóban. A rendőrség, miután beazonosította a csomag tulajdonosát és a járatot - melyre a poggyászt feladták-, a tolvajokat is kézre kerítette. A két rakodó ellen lopás miatt indult eljárás - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) hétfőn.

Ferihegy kiemelt kockázatú terület, az ott dolgozók szigorú biztonsági rostán esnek át, ezért egy kis értékű lopásnak is jóval nagyobb jelentősége és kockázata van. Az RRI a nyári megnövekedett utasforgalom miatt napi rendszerességgel tart vagyonvédelmi akciót, melynek a legfőbb célja a repülőtéren dolgozók lopásainak visszaszorítása. A lopások többsége a gép rakodóterében történik, ott ugyanis nincsen biztonsági kamera.

 A reptéri nyomozók rajtaütésszerűen tartanak razziát, de a nyári időszak kedvez az alkalmi tolvajoknak is, ezért a rendőrség megnövelt létszámmal ügyel a terminálok területén is - közölte az RRI. A rendőrség azt ajánlja az utasoknak, hogy értékes tárgyaikat inkább a kézipoggyászban szállítsák.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!