Magyarország

2010.06.10. 14:54

MSZP: Kósa Lajos, Varga Mihály és Szijjártó Péter mondjon le

<p>Mondjon le jelenlegi tisztségéről Kósa Lajos, Varga Mihály és Szijjártó Péter is múlt heti kijelentéseik miatt - szögezte le csütörtöki sajtótájékoztatóján Zsíros Zsolt szocialista politikus.</p>

Szerinte ugyanis leejtőre küldték a forintot és hazánk pénzügyi válságáról beszélt mindenki miután államcsőddel kapcsolatos kijelentéseket tettek.

Zsíros Zsolt, az MSZP debreceni szervezetének elnöke sajtótájékoztatóján arról beszélt: a helyi közgyűlésben Kósa Lajos polgármester korábban azt ígérte, hogy több pénz jut majd számos területre, ha a Gyurcsány- és Bajnai-kormány után új vezetése lesz az országnak. Több pénzről beszélt az egészségügy, az oktatás és a közszféra kapcsán, illetve a helyi stadion megépítéséről és a szintén helyi strandfürdő felújításáról is beszélt. A szocialista politikus szerint összességében Kósa Lajos azonnali 50 milliárd forintot "vizionált" Debrecennek, ha új kormány alakul.

Zsíros Zsolt szerint Kósa Lajos ígéreteit kivetítve az egész országra, 2500 milliárd forintos tőkeinjekcióról lehet beszélni. Orbán Viktor miniszterelnök 29 pontos akciótervéből azonban az derül ki, hogy ezt a pénzt nem lehet megadni. A kormánynak ugyanis nincs ehhez megfelelő mozgástere ugyanúgy, ahogyan a válságkezelő Bajnai-kormánynak sem volt.

A szocialista politikus szerint ebből az ígéretből úgy lehet kimászni, ha csődöt emlegetnek, ahogyan az Kósa Lajos is tette. A kijelentés egyébként csak Debrecennek 3 milliárd forintos kárt okozott. Zsíros Zsolt szerint ezért Kósa Lajosnak el kell ismernie politikai felelősségét és távoznia kell a Fidesz ügyvezető alelnöki posztjáró csakúgy, ahogyan Varga Mihálynak és Szijjártó Péternek is le kell mondania a kormányban vállalt szerepéről.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!