Magyarország

2010.06.30. 15:00

Móra Ferenc nevét viseli az M43 Tisza-hídját

<p>Móra Ferencről nevezik el az M43-as autópálya épülő Tisza-hídját - a Földrajzinév-bizottság jóváhagyta a névadó kampány végeredményét.</p>

Az akcióban két hónap alatt több mint tízezren szavaztak, a legtöbb voksot - a szavazatok 51 százalékát - Móra Ferenc kapta, így most már hivatalosan is az ő nevét viseli majd az átkelő - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerdán.

Még márciusban indította el az M43 autópálya Tisza-hídjának névadó kampányát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és Szeged városa. Összesen 1500 névjavaslat érkezett az emberektől, ebből választották ki az öt "döntőst". Szavazni lehetett a Gyevi híd, a Móra Ferenc híd, a Napfény híd, a Radnóti Miklós híd és a Szent-Györgyi Albert híd elnevezésekre. Több mint tízezren voksoltak, a többség pedig úgy gondolta, hogy a hidat Móra Ferencről nevezzék el. Ezt a Földrajzinév-bizottság is jóváhagyta.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!