Magyarország

2010.06.07. 07:41

Mozgólépcsőbotrány: a fő elemek is kínaiak - Magyar Nemzet

<p>A Magyar Nemzet úgy tudja, a Deák téren 2004-ben beépített mozgólépcsőknek nem csak a vázszerkezete, hanem a főbb elemei - tengelyek és láncok - is Kínában készültek.</p>

A lap birtokába jutott dokumentumok szerint ráadásul ezekkel sorozatos minőségi problémák voltak. A beruházást végző cég ügyvezetője és a kínai gyáregység munkatársainak levelezéséből kiderül: az egyes alkatrészekkel annyi gond volt, hogy azokat egy németországi laborban bevizsgálták, majd visszaküldték a gyártónak.

A hibák kijavításával végül a BKV egyik partnerét, a metró fenntartóját bízták meg. Ez egységenként 4 ezer euróba került, amit a kínaiakra akartak átruházni - a dokumentumokból azonban nem derül ki, hogy ezt sikerült-e megtenni. Az viszont kiderül, hogy a halogénmentes vezetékek gyártásáról szóló tanúsítványt egy európai cég vezetőjével akarta aláíratni a beruházó, a BKV ugyanis hallani sem akart a kínai eredetről.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!