Magyarország

2010.06.30. 10:30

Megváltoztatná az ajánlószelvényeket az MSZP

<p>Az MSZP kezdeményezi, hogy még az őszi önkormányzati választások előtt változtassák meg az ajánlószelvények tartalmát - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt, a párt országgyűlési képviselője.</p>

Az ellenzéki politikus azt szeretné, ha a kopogtatócédulákon a választópolgár személyes adatai már a nyomtatáskor szerepelnének. A képviselő szerint ezzel kizárható lenne, hogy bárki illegálisan üres ajánlószelvényekkel kereskedjen.

Az MSZP azt szeretné, hogy az alkotmányügyi bizottság már jövő hétfőn döntene a választási eljárásról szóló törvénymódosítás támogatásáról, amely akár már az őszi önkormányzati választások előtt hatályba léphetne. Molnár Zsolt előterjesztőként úgy véli, hogy a személyes adatok, így például a név, lakcím és a személyi szám feltüntetése nem vet fel adatvédelmi aggályokat. Az ellenzéki politikus szerint az új ajánlószelvény kitöltését így nem lehet elrontani, ráadásul megkönnyítheti a választási bizottságok munkáját is.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!