Magyarország

2010.06.17. 18:04

Megvan a bérmegállapodás a BKV-nál

<p>Létrejött a bérmegállapodás a BKV-nál, miután az utolsó szakszervezet is aláírta az abban foglaltakat csütörtökön - közölte a tömegközlekedési társaság. A cég dolgozói évi 0,5 százalékos személyi alapbér-emelést kapnak, megkapják a kollektív szerződésben rögzített juttatásokat és az év végi étkezési utalványt.</p>

A cég dolgozói évi 0,5 százalékos személyi alapbér-emelést kapnak, megkapják a kollektív szerződésben rögzített juttatásokat és az év végi étkezési utalványt.

A vállalat közleménye szerint Kocsis István vezérigazgató tájékoztatta az érdekképviseletek vezetőit a BKV aktuális helyzetéről, majd az utolsó, még hiányzó szakszervezet is aláírta a bérmegállapodást. A cég az üzleti terv keresztszámain belül, társasági szinten évi félszázalékos személyi alapbér-emelést ad munkavállalóinak, megkapják a kollektív szerződésben rögzített juttatásokat és az év végi étkezési utalványt.

A felek vállalták, hogy a személyi jellegű ráfordításokra fordítható 59,889 milliárd forintos keretösszegen belül maradnak, vagyis tartható lesz a fegyelmezett, szigorú gazdálkodás.

A bértárgyalás egyébként január közepén, a kollektív szerződés aláírása után kezdődött. Áprilisban már sikerült részeredményt elérni, nevezetesen, hogy bérfelzárkóztatást végzett a társaság a bruttó 160 ezer forint alatti keresetűeknél - áll a közleményben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!